Még mindig a gumik...
2013. november 24. írta: Robairto

Még mindig a gumik...

A legfrissebb időjárás-előrejelzés szerint a hétvégével bezárólag véget ér az enyhe ősz, és viszonylag hirtelen csap majd arcunkba a fagyos levegő reggelente. Mi már szóltunk, kerüljük a sort a gumis műhelyben, és még mindig időben vagyunk!


Egyik egyesületi tagunk autóján is eljött a csere ideje és megosztotta velünk az immár végképp csere érett nyári abroncsainak fényképeit. A képeken jól láthatóak az idő vasfogának nyomai. 

2013-11-18 13.10.49.jpg

A gumi külső rétegét alkotó keverék – még gondos, szakszerű tárolás esetén is – idővel megöregszik és ahogy a fenti képen is látszik, jellemzően a gumi futófelületének és oldalfalának a találkozásának elkezd kirepedezni.

Mennyit megy még el?

Az abroncs oldalán lévő TWI (Tread Wear Indicator – felületkopás jelző) jelölés vonalában, a hosszanti barázdákban profiljában található jelzés ad infót az abroncs kopottságáról.

2013-11-18 13.07.15-cr.jpg

A lenti képen látható a barázdában a kopásjelző felöntés, és az is, hogy ennél a guminál a futófelület kopása már elérte a kritikus szintet. A futófelület szinte a 1,6mm-es profilmélységet jelölő jelzésig kopott, szóval ennek a szettnek a tárolása nem fog sok fejtörést okozni a tulajdonosának. (A jobb észlelhetőség érdekében a gyártók egy része már színes kopásjelzőket alkalmaz.)

2013-11-18 13.07.04-cr.jpg

Óvatosan!!

Tetszett? Kövess minket a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuke.blog.hu/api/trackback/id/tr645648238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása