Biztonságosan közlekedő kutyák
2013. december 15. írta: Tudatos Közlekedők Egyesülete

Biztonságosan közlekedő kutyák

Két éve merült fel ötletként a gyermekeket biztonságos közlekedésre nevelő kutyák története. Azóta 20.000 családhoz jutott el CD formájában Tóbiás és Balambér, hogy izgalmas mesékkel szórakoztassa és tanítsa a kicsiket.

A piros az tilos!

Hitvallásunk, hogy a biztonságos közlekedésre nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A „STOP! Közlekedj okosan!” sorozat óta több, mint harminc évet kellett arra várni, hogy újra napvilágot lásson egy szakemberek által összeállított, magas szakmai színvonalú, kifejezetten a 3-7 éves korosztálynak készült, a mai gyermekek ingerküszöbét elérő, őket hatékonyan, szórakoztatva tanító, átfogó közlekedésre nevelő anyag.

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai című hangoskönyv 3-7 éves gyermekek számára készült. A két aranyos kutyakölyök, Tóbiás és Balambér izgalmas meséken és dalokon keresztül tanítja meg a kicsiknek a biztonságos közlekedés alapjait.

utca.jpg

A Tudatos Közlekedők Egyesületének kezdeményezése mellé állt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az Autós Nagykoalíció is. A hangoskönyv a mesék és dalok mellett egy interaktív kifestőt is tartalmaz, melynek segítségével a mesék legérdekesebb jeleneteit színezhetik ki a gyerekek.

A történetek a játszva tanulásról szólnak

Akár az autóban, akár lefekvés előtt esti meseként hallgatva, a két kutyakölyök történetein keresztül a közlekedés olyan alapvető szabályai elevenednek meg, mint például a zebrán áthaladás, a buszon való közlekedés vagy az óvodába, iskolába való eljutás.

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai című hangoskönyv elkészítése mögött híres magyar színészekből, pedagógusokból és közlekedési szakemberekből álló lelkes csapat áll. A meseíró Szente Vajk mellett többek között Polyák Lilla, Janza Kata, Oroszlán Szonja és Csuha Tibor is közreműködött a mesék elkészítésében. A dalokat Bolba Tamás szerezte.

tb_cdtok_folded_page_1-cut-kicsi.jpg

Több mint 20.000 családban

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az Autós Nagykoalíciónak köszönhetően, már több mint 20.000 szülő tudja egyszerűen és hatékonyan tanítani gyermekét a tudatos és biztonságos közlekedés alapjaira. Tóbiás és Balambér számos rendezvényen tanította "személyesen" a kicsiket a alapvető közlekedési szabályokra.

imgp0017.jpg

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai című hangoskönyv 1. részét CD formájában most azok számára is elérhetővé tesszük, akik Karácsonyi ajándékként hasznos és értelmes ajándékot szánnak gyermeküknek, szeretteiknek.

>>>  Az Óvatosan! blog olvasóinak szóló egyedi ajánlatért ide kattints!  <<<

 

2014

A tervek szerint Tóbiás és Balambér 2014-ben heti rendszerességgel jelentkezik sztorikkal, szülőknek szóló tanácsokkal az Autószektor oldalán.

img_1784.jpg
Óvatosan!

Tetszett? Kövess minket a Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuke.blog.hu/api/trackback/id/tr285693406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása